0 Kč

Těsto na neapolskou pizzu

Ingredience (na 4 pizzy):

  • 1,5 g čerstvého droždí
  • 500 g kvalitní italské mouky typu 00
  • 25 g soli
  1. Do mísy nalijte 430 ml vody a promíchejte s čerstvým pekařským droždím. 
  2. Za stálého míchání postupně přisypávejte mouku. Míchání v robotu by mělo trvat aspoň 30 minut, z toho 10 až 15 minut na nejvyšší otáčky.  
  3. Když se těsto vyhněte a nelepí se na mísu, přidejte sůl a olivový olej, případně trochu cukru. Míchejte ještě 5 minut, pak nechte hodinu odležet. Nakonec těsto ještě 10 až 15 minut hněťte rukama.
  4. V dalším kroku ho rozdělte na 4 kusy a pomocí zakládání, válení a utahování vytvořte bochánky o váze 220 až 230 g. 
  5. Bulky vložte do jednotlivých mističek vysypaných moukou a překryjte fólií nebo víčkem. Při pokojové teplotě (okolo 20 °C) nechte odpočinout aspoň 24 hodin, ideálně 36 hodin.